Fülgyertya kezelés

A fülgyertyázás egy egyszerű, természetes gyógymód, nem véletlen hogy a népi gyógyászatban már évezredek óta használják .
Nem hagyományos gyertyáról van szó , hiszen üreges, spirálformájú, mely a tapasztalatok szerint növeli a gyertya kedvező bioenergetikai hatását. Méhviasszal impregnált szövetből készül. A fülgyertya hatását különféle természetes hatóanyagokkal pl. illóolajokkal lehet növelni. A fülgyertya alján található gézfilter biztosítja egyrészt, hogy nem a gyertya kemény szélével érintkezik a bőrünk , másrészt maximális biztonságot is nyújt, megakadályozza az esetleges égéstermék bőrre hullását.

Kezelés során a fülgyertya alsó végét szorosan a fül külső hallójáratába illesztjük, a felső szélesebb végét meggyújtva az égéshő kürtőhatása miatt egy szívóerő érvényesül. Az égés előrehaladtával a gyertya hossza rövidül, a szívóhatás csökken, ugyanakkor a hőhatás fokozódik. A páciens egyre nagyobb , de kellemes meleget érez, miközben hangosodik a sercegő, pattogó hangja az égésnek.

Ha semmi probléma, betegség nincs, rendszeres használata akkor is segít a relaxálásban, stimulálja a fülben lévő akupunktúrás pontokat, javítja a vérkeringést, segít a fülzsír természetes eltávolításában. Ebben az esetben elegendő havonta egy kezelés.

Probléma esetén naponta 1-1 gyertya elégetése javasolt mindkét fülben . Ezt is maximum 5-7 napig, majd egy hét szünet után meg lehet ismételni a kezelést.

Elsősorban halláscsökkenésre, fülzúgásra, és a külső hallójárat dugulásának a megszüntetésére ajánlható. A Hagyományos Kínai Orvoslás tanítása szerint a fülgyertya kezelés általános veseműködést erősítő hatású is. A fülgyertyába impregnált méhviasz nyugtató, gyulladáscsökkentő hatású.

Középfül- gyulladás esetén használata óvatosságot igényel, mivel maga a gyertya energiafokozó , feltöltő, tonizáló hatású!