MuscuLogika

Testünket, csontrendszerünket izmok és ínszalagok tartják össze-és szét, megakadályozva, hogy terhelés hatására a csontok egymáshoz érjenek - hatalmas fájdalmat okozva.

A Musculogika az izmok / ínszalagok rendellenessége miatt létrejött mozgásszervi korlátozottságok és fájdalmak lényeges javulását vagy azonnali megszüntetését teszi lehetővé.

Az izomműködés szabályozza a vér-és nyirokkeringést, az érzékelést, anyagcserét, a légzést, és szinte minden, ami a testünkben történik, az nagymértékben izmaink / ínszalagjaink állapotától függ.

Pl. amikor egy feszülő izom / ínszalag vénás keringést érint, az illetőnek visszeres problémái lesznek, ha valamelyik idegpálya kerül gátlás alá, zsibbadás, bénulás lesz a tünet, s ha a feszülő izom / ínszalag a nyirokkeringést akadályozza, ödémásodni, dagadni fog az érintett rész, mert akadályozott a nyirokfolyadék áramlása.

Ha megtaláljuk a feszülő izmot / ínszalagot és megszüntetjük a feszülést, a panasz azonnal megszűnik, vagy a probléma súlyosságától függően, lényegesen enyhül. A kezeléssel beindítjuk a test öngyógyító rendszerét, melyet az automatikus agy vezérel.

A kezelés tartóssága korlátlan ideig fennmarad, ha a páciens mindennapjaiban követi a természetes étkezést, rendszeresen mozog, s a kezelés során végzett mozdulatokat rendszeres végzi. Mindezek hiányában pár nap alatt visszaromolhat az elért állapot.

A rendszer nem öngyógyításra való, mert ellazult izmokon dolgozunk, s a fájdalmas pontnyomásokkal az ember önmagán nem tudja elvégezni a kezelést.

De mozgásrendszeri fájdalmak, problémák esetén végzett, vizsgázott Musculógusként segíteni tudok a fájdalom csökkentésében, a mozgástartomány növelésében, feszülések megszüntetésében.