BACH-VIRÁGTERÁPIA – megtalálni a lelki harmóniát, a megnyugvást, a békét...

„Nem leküzdeni, hanem átalakítani"-  Dr. Edward Bach gyógyító stratégiája.

A Bach-virágterápia a holisztikus gyógyászat egyik gyöngyszeme, a teljes emberképpel dolgozik, a valódi okokat keresi és kezeli, a betegre koncentrál, nem a betegségre.

A Bach-virágterápia rendszerében 38 virágeszencia van, ezek mindegyike egy adott lelkiállapothoz kapcsolódik. Terápia során a testi-lelki-mentális tünetek helyett csak és kizárólag az aktuális lelkiállapotot veszi figyelembe. Mindegyik eszencia forrásvíz, illetve vadon élő fák, bokrok és egyéb növények virágaiból készül. A készítés során nem használnak semmilyen állati vagy szintetikus anyagot. A csepp szedése során mellékhatások, allergiás tünetek nem alakulhatnak ki, mert nem tartalmaznak virágport vagy más allergén anyagot.

Bach virágterápia Miskolcon
Bach virágterápia Miskolcon
Bach virágterápia Miskolcon

Hogyan működik a terápia a gyakorlatban :

A terapeuta és a páciens beszélgetés során kiválasztják azokat az alap eszenciákat, amelyek az aktuális probléma megoldásában segítenek. Első alkalommal maximum 5 féle eszencia kerül kiválasztásra. Tiszta vízzel ( forrásvíz, ásványvíz ), pár csepp alkohollal és a kiválasztott eszenciákkal egy keverék készül, amit a páciens otthon fogyaszt el. Naponta kevés vízbe 4x4 cseppet adagolva , elkortyolva. Túladagolni nem lehetséges.

Az üveg tartalma kb.4-5 hétre elegendő, ezután egy kontroll beszélgetésen kiderül, hogy a kapott összetételen kell-e változtatni, mert esetleg egy újabb elfedett probléma került elő.

Az elmúlt évek tapasztalatai alapján elmondható, hogy akár önállóan, akár bármilyen más terápiás módszer kiegészítésére tökéletesen megfelel.

A módszer alkalmazásának lehetőségei:

  • lelki egészség fenntartása és helyreállítása terén: diszharmónikus belső tulajdonságok áthangolására, belső fejlődés elősegítésére, szorongás – félelem megváltoztatására, szokások átalakítására
  • stresszhelyzetek és életkrízisek akut kezelésénél: párkapcsolati, iskolai, munkahelyi válsághelyzetek, munkanélküliség, életkori krízisek esetén
  • akut és krónikus testi és lelki betegségek kiegészítő kezelésére: leginkább több tényezőre visszavezethető betegségek ( szívinfarktus, daganatos betegségek…) és a pszichoszomatikus (alvászavar, allergia …) betegségek esetén
  • alkati sajátosságok felismerése és korrigálása terén
  • személyiségfejlesztés
  • gyermekgyógyászat
  • nőgyógyászat
  • pszichoterápiás kezelések
  • állatgyógyászatban
  • méregtelenítő kúrákban

SOS segítség – az Elsősegély-csepp !!!

A legtöbbet használt és legismertebb Bach-eszencia. Az Edward Bach által összeállított 5 virágból álló keverék , melyet elsősorban vészhelyzetekben, hirtelen jelentkező testi vagy lelki traumák esetén ajánlott használni, amikor kifejezetten gyors segítségre van szükség.