POntNYOMÁS

POntNYOMÁS technika

Testünket, csontrendszerünket izmok és ínszalagok tartják össze-és szét, megakadályozva, hogy terhelés hatására a csontok egymáshoz érjenek - hatalmas fájdalmat okozva.

A POntNYOMÁS technika az izmok/ínszalagok rendellenessége miatt létrejött mozgásszervi korlátozottságok és fájdalmak lényeges javulását vagy azonnali megszüntetését teszi lehetővé.

Az izomműködés szabályozza a vér-és nyirokkeringést, az érzékelést, anyagcserét, a légzést, és szinte minden ami a testünkben történik az az izmaink/ínszalagjaink állapotától nagymértékben függ.

Pl. amikor egy feszülő izom/ínszalag vénás keringést érint, az illetőnek visszeres problémái lesznek, ha valamelyik idegpálya kerül gátlás alá zsibbadás, bénulás lesz a tünet, s ha a feszülő izom/ínszalag a nyirokkeringést akadályozza, ödémásodni, dagadni fog az érintett rész, mert akadályozott a nyirokfolyadék áramlása .

Pontnyomás-2Ha megtaláljuk a feszülő izmot/ínszalagot és  (1-2.kép) megszüntetjük a feszülést, a panasz azonnal megszűnik, vagy a probléma súlyosságától függően, lényegesen enyhül. A kezeléssel beindítjuk a test öngyógyító rendszerét, melyet az automatikus agy vezérel.

A kezelés tartóssága korlátlan ideig fennmarad, ha a páciens mindennapjaiban követi a természetes étkezést, rendszeresen mozog, s a kezelés során végzett mozdulatokat rendszeres végzi. Mindezek hiányában pár nap alatt visszaromolhat az elért állapot .

Elsősorban mozgásrendszeri fájdalmak és problémák esetén, tanfolyamot végzett szakemberként, segíteni tudok a fájdalom csökkentésében, a mozgástartomány növelésében, feszülések megszüntetésében.