Svédmasszázs

"Szeresd a tested, hogy a lelked szívesen lakjon benne!"

Minden masszázs alapja a kézzel történő érintés, egy bizalmi kapcsolat két ember között. Talán ezért van az, hogy túl a szakmai tudáson, masszőr és masszőr között óriási különbség van a masszázst igénybe vevő számára.

A svédmasszázs egy kifejezetten testet átgyúró, izmokat jól megmozgató, erőteljesebben végzett masszázs, a nyugati masszázstípusok legismertebbike. Egy svéd vívómester, Henrik Ling fejlesztette ki, és határozta meg a fogásrendszerét, mely simító, dörzsölő, gyúró, vibráló, ütögető mozdulatokból  áll.

- A masszázs során felmelegszik a test, a helyi vérbőség fellazítja a kötőszövetet, az izomzatot, a keringés megélénkül, könnyebben jut a szervezet és az izomrendszer oxigéndús vérhez. Az oxigén mindig lazít és oldja a merevséget.

- A svédmasszázs során a masszőr az  izomcsomókat, letapadásokat, izomfájdalmakat enyhíti, megszünteti

- Az emésztőenzimek termelődése élénkül, a bélperisztaltika fokozódik, a szervezet emésztése gyorsul

- A pangó folyadékok, melyek sokszor ödémás, vizesedésre hajlamos végtagokat okoznak, a masszázs hatására a kiválasztórendszerbe kerülnek, ahonnan vizelet formájában távoznak.

- A bőr méregtelenítődik, sokkal rugalmasabbá, feszesebbé, fiatalosabbá válik

- Az életkor előrehaladtával az izomtömeg vesztés csökkenthető a masszázs beiktatásával

- A masszázs látványosan megnyugtatja az idegrendszert, csökkenti a szorongást, a félelmeket, a stressz hatását, elősegíti a relaxációt.

Kinek ajánlható a svédmasszázs?

  • Akik stresszes életvitelt folytatnak
  • Akik aktív sportolók és a sportolás következtében testük fáradt, izmaik feszültek és kemények
  • Akik testmozgás hiányában szeretnék izmaikat átmozgattatni, megdolgoztatni a svédmasszázs által
  • Akik testében sok a merevség, feszültség
  • Akik nem akarnak mást, csak pár órára megpihentetni testüket, lelküket , javítani a közérzetüket, fokozni a teljesítőképességüket