SI - a fájdalommentes japán gerincterápia

Mi is az SI-Terápia ?

Egy Japánban kidolgozott, gerinc- és mozgásszervi problémák kezelésére alkalmas hatékony módszer, mely javítja az izületi tokon belüli mozgást, mint pl. izületi felszín csúszása, gördülése, forgása.

Sokféle derékfájásnál lehet alkalmazni. Aki eddig úgy gondolta, hogy sérv, isiász vagy lumbágó miatt fáj a dereka, annak is érdemes kipróbálnia, mert sok esetben nem ez a fájdalom oka, hanem az SI izület elakadása.

Szinte bárkinél alkalmazható: gerincsérvnél műtét után is ( de legalább 2 hónapot illik várni, hogy a seb begyógyuljon), kismamáknál, gyermekeknél, időseknél, alacsony fájdalomküszöbbel rendelkezőknél, akiknél egy erősebb technika szóba sem jöhet.

Az SI kezelés lényege:

A keresztcsont és a csípőcsont közötti izületet (SI izület) kimozgatjuk, egy 10 lépésből álló kezelés-sorral, ezzel feloldjuk az izületben keletkezett feszültséget, így csökkentve vagy teljesen megszűntetve a fájdalmat .

A kezelésnél nem használunk erős, hirtelen történő mozdulatot, kizárólag  lassú, finom, és passzív erővel dolgozunk. Alapként a szétválasztást, és rásegítésként a csúsztatást alkalmazzuk. Kezelés közben mindössze 2-3 mm-t mozdítunk az izületen, s egy-egy irányba 3-4 másodpercnél tovább nem fejtünk ki erőt - ezért  fájdalommentes, és viszonylag rövid ideig tart, a pácienseket nem terheli meg ez a rendkívül finom mozgás.

S ez okozza a derékfájást. Sok esetben gerincsérv műtét után sem múlt el a derékfájás, ezért kezdték kutatni a fájdalom okát. Arra jutottak, hogy az SI ízület nem megfelelő működése okozta a fájdalmat. A kezelés abban segít, hogy az ízület mozgásának elakadását megszüntessük.

Szinte bárkinél.