Nevem Tóthné Nagy Erika, akupresszőr és fülakupunktúrás addiktológus vizsgákkal rendelkező természetgyógyász vagyok.

1961-ben születtem, s mindig Miskolc volt az otthonom. Tanulmányaim nagy részét itt végeztem (volt pár), de bármilyen iskolába is jártam éppen, a tanulás mellett legalább olyan fontos (ha nem fontosabb) volt a társak, barátok problémáinak a megoldása, a segítségadás, és sok esetben mások irányítása. 

Elkezdtem hát tanulni. 

Feng Shui-val, a minket körülvevő tér harmóniájával kezdtem. Úgy gondoltam, ha a fizikális térben rend, harmónia van az visszahat magára a testre is.

Ezt követte a Chi-kung, amely a testben lévő energiát harmonizálja, gyarapítja, az öngyógyító folyamatokat beindítja.

Majd egy nagy lépés, és nekikezdtem a természetgyógyászati képzésnek. Leginkább a keleti gyógyászat ragadott meg, amely holisztikusan az egész embert nézi, a betegségmegelőzést, a test harmóniáját tekinti elsődleges fontosságúnak. Az embert és környezetét egységben látja.

Az alapképzések után tehát egyértelműnek tűnt a szakok választása: akupresszúra és fülakupunktúrás addiktológia.    

Folyamatosan képzem magam, hiszen ha egy adott problémára minél többféle kezelési módot tudok ajánlani, annál inkább   személyre tudom szabni a kezelést.

A mai mozgásszegény - a telefon, tablet, számítógép és tv köré szervezett - világunkban egyre több ember életét keseríti meg a nyak-váll-gerincproblémák sokasága. Nem csak az idősek betegsége ez, ma már az iskolások nagy százaléka is mozgásszervi problémával küzd. Pedig természetes étkezéssel, rendszeres mozgással, időseknél napi 1-2 óra sétával mindez megelőzhető, kezelhető lenne. 

Mivel egyre többen kerestek meg az említett mozgásszervi problémákkal, így egyértelművé vált, hogy a fenti betegségek gyógyítására kifejlesztett és a honlapon részletesebben bemutatott Derékprotokoll, MuscuLogika és a japán SI kezelési technika tanfolyamain kell tudásomat bővítenem.      

A sokféle technikának hála, ha valaki nem szereti a fültűt, kaphat helyette mustármagot vagy mágnest. Ha a derék-, gerinc-, vagy csípőfájdalmától szeretne megszabadulni és bírja a fájdalmat, nem ugyanazt a kezelést kapja, mint az, akinek alacsony a fájdalomtűrő képessége, aki idős vagy gyermek. 

Várom szeretettel a hozzám fordulókat !  

TANULMÁNYAIM / oklevelek

Agykontroll alap /2010/

Agykontroll alap /2010/

Agykontroll Ultra /2010/

Csung Jüan Csikung / 2011 /

Csung Jüan Csikung / 2011 /

Angyaltanfolyam /2012/

R.A.I. Angyaltanfolyam /2012/

EÜ alapvizsga /2014/

EÜ alapvizsga /2014/

Természetgyógyász alap /2015/

Tgy alapvizsga /2015/

Angyaltanfolyam /2012/

Fülakupunktórás Addiktológus szakvizsga /2015/

Angyaltanfolyam /2012/

Akupresszőr szakvizsga /2016/

Angyaltanfolyam /2012/

Nyelv- és pulzusdiagnosztika  alaptanfolyam /2015/

Angyaltanfolyam /2012/

Moxa-és köpölyterápia alaptanfolyam /2016/

Angyaltanfolyam /2012/

Kinezio Tape alap /2016/

Angyaltanfolyam /2012/

Acu Tape / haladó I. /2016/