DERÉKPROTOKOLL

MASSZÁZSterápiák tekintetében különlegesnek számítanak az úgynevezett protokoll kezelések.

A derékfájdalmak hátterében szoros összefüggés mutatható ki az izmok tartós feszülésével, az ülőideg nyomás alá helyeződésével. Az izmok tartós összehúzódása – ami már önmagában is fájdalmas lehet – mozgáskorlátozottságot eredményezhet. Kialakulhatnak isiászos, lumbágós fájdalmak, gerincsérv, derék- és a keresztcsonti területet érintő elváltozások

Dr. Papp János Phd. hagyományos kínai orvos által kifejlesztett egyedülálló módszerek az úgynevezett protokoll eljárások ötvözik a modern nyugati osteopátia, és a hagyományos kínai orvoslás manuálterápiás módszereit. A meghatározott sorrendben végzett energetikai kezelések, kimozgatások, lazító és nyújtó fogások, valamint a kinezio-Tape és a fülakupunktúra együttes alkalmazása biztosítja a gyors és eredményes állapotjavulást.

A derékprotokoll az alsó végtag, csípő, farizmok, gerinc melletti izmok és a hasizmok szakszerű masszázsa, illetve kimozgatása., melynek hatására lazulnak a feszes izmok, enyhül a csigolyák területén tapasztalt nyomás és fájdalom, harmonizálódik az energia-és véráramlás, a gerinc egyensúlya helyreáll.

Ezekre a területekre a protokoll eljárások komplex módszert tartalmaznak, amelyet lépésről lépésre alkalmaz a hozzáértő, tanult terapeuta, és így a közel 2 órás folyamat végére teljesen kilazított terület hozzájárul az állapot javulásához.

A derékprotokoll eljárás több módszert (TuiNa , Craniosacral-, és Dorn terápia, Alexander-technika, Csontkovácsolási ismeretek, Kinezio-Tape és fül akupresszúra ) ölel fel, amelyek nem azonosak az egyszerű lazító, wellness típusú masszásokkal.

Amit tudni érdemes még róla: már az első kezelés után a tünetek jelentősen csökkennek, és leggyakrabban 2–3 kezeléssel tartós eredmény érhető el. Ugyanakkor hasznos ha Ön, kedves Gyógyulni vágyó, megfelelő mennyiségű folyadékot iszik, s változtat mozgásszegény, stresszes életvitelén, ezzel elkerülhető, hogy a tünetek 2-3 hónap múlva újra kialakuljanak.